جمعه ۲۳ آذر ۱۴۰۳ |۱۱ جمادی‌الثانی ۱۴۴۶ | Dec 13, 2024

رئیس بنیاد قم پژوهی از رونمایی «کتاب تحفة الفاطمیین فی ذکر احوال قم و القمیین» توسط آیت ا... مهدوی کنی در تاریخ دهم تیر ماه سال جاری، در دانشگاه امام صادق(ع) تهران خبر داد.

حجت الاسلام والمسلمین علی بنایی در گفتگو با خبرنگاران با اشاره به جایگاه ویژه شهر مقدس قم در تاریخ اسلام و تشیع ابراز داشت: شهر قم از گذشته مرکز تشیع و روحانیت بوده و وجود بارگاه مطهر حضرت فاطمه معصومه (س) و مسجد مقدس جمکران باعث شده تا مردم قم پیوندی ناگسستنی با اهل بیت (ع) داشته باشند.

وی افزود: به تعبیر مقام معظم رهبری ،قم شهری بین المللی است و در روایات هم در مورد قم چنین آمده است که«و منها یفیض العلم الی سائر البلدان» به این معنی که علم از قم به سایر شهرها انتشار پیدا می کند.

نماینده سابق مردم قم در مجلس همچنین با تاکید بر این که ارتقای سطح علمی قم در آینده ای نه چندان دور و سهم آن در تولید علم بشری برای ما به عنوان یک چشم انداز مطرح است ، گفت: قم شهری ناشناخته است و ظرفیت های فراوانی برای پیشرفت در این شهر وجود دارد؛ چه از لحاظ بین المللی و چه از لحاظ فرهنگی، قم الگوی سایر بلاد اسلامی است.

وی در ادامه با اشاره به این که هدف از تأسیس بنیاد قم پژوهی، تحقیق درباره گذشته، حال و آینده قم است، بیان داشت: این بنیاد در نظر دارد حتی الامکان تمامی کتاب ها و نشریات و اسناد و مدارک مربوط به قم را گردآوری کند و در اختیار پژوهشگران قرار دهد و تاکنون نیز این بنیاد آثاری چون قم شناسی، شناختنامه قم در 9 جلد، دیروز و امروز قم (تألیف مرحوم علی اصغر فقیهی)، مفاخر قم در دو جلد و ... را به چاپ رسانیده است.

حجت الاسلام و المسلمین بنایی خاطرنشان کرد: با وجود این که درباره برخی استان های کشور مانند خراسان و فارس و کرمان، تحقیقات و مطالعات فراوانی صورت گرفته و کتاب های گوناگونی نوشته شده و مؤسسه های متعددی تشکیل شده، اما متأسفانه قم از این مزیت محروم مانده و شاید این به زمانی برگردد که قم از دوران طاغوت، مغضوب دستگاه حکومتی بود و آنها خواستار عقب ماندگی شهر قم بودند.

وی افزود: از این رو، بنیاد قم پژوهی سال گذشته با هدف آشنایی هر چه بیشتر پژوهشگران با شهر مقدس قم در این زمینه آغاز به کار کرد و ان شاء ا... در زمینه آینده پژوهی قم و نقشی که قم در آینده ایفا خواهد کرد، کارگاههای علمی و نشست های تخصصی برگزار خواهد شد.

رییس بنیاد قم پژوهی در بخش دیگری از سخنان خود با بیان این که کتاب "تحفه الفاطمیین فی ذکر احوال قم و القمیین" از جدیدترین آثار این بنیاد به شمار می رود، گفت: این کتاب تألیف حسین بن محمد حسن قمی است و از مهمترین منابع در باب قم پژوهی می باشد که در دوره قاجاریه تألیف شده است. از این کتاب فقط یک نسخه موجود است که آن هم به خط نویسنده در کتابخانه حضرت آیت الله العظمی مرعشی نجفی (ره) موجود است که توسط حجت الاسلام والمسلمین دکتر سید محمود مرعشی آقازاده مرحوم آیت ا... العظمی نجفی مرعشی مهیا و چاپ گردید.

وی اضافه کرد: با توجه به اهمیت وافر این کتاب بنیاد قم پژوهی اقدام به چاپ این اثر ارزشمند که به زبان فارسی روان است، نموده است.

مشاور رییس مجلس شورای اسلامی اظهار داشت: کتاب «تحفه الفاطمیین فی ذکر احوال قم والقمیین» پژوهشی درباره تاریخ، جغرافیا، آثار و بناها و رجال دین و علم و ادب قم و آکنده از اطلاعات علمی و منحصر به فرد و مبتنی بر تحقیقات کتابخانه­ای و میدانی است.

وی افزود: این کتاب بعد از تصحیح علمی همراه با نمایه های فنی در 4 جلد و در هفده باب به چاپ رسیده و با توجه به غنای مطالب موجود، به طور قطع مورد استقبال پژوهشگران و محققان قرار خواهد گرفت.

ارسال نظر

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha